Trainen

Beachvolleybal en andere beachsporten

Juist deze sport geeft op iedere leeftijd een kick. Deze jonge sport ontwikkeld zich momenteel sterk. De jongste Olympische Spelen hebben een enorme boost gegeven. Het Wereldkampioenschap wordt in 2015 in Nederland gehouden. Go Active Sports is zeer betrokken bij de organisatie van dit super evenement.

Wij geven zowel individuele als teamtraining op het gebied van beachvolleybal. Deze trainingen vinden veelal plaats op de locatie van het Webton Beach Center Twente in Borne. Daar waar gewenst bestaat de mogelijkheid om trainingen te verzorgen op andere locaties. Het gaat om zowel technische-, als tactische-en fysieke training.

Daarnaast trainen we (jonge) sporters die willen kennis maken met beachvolleybal. We beginnen vanaf de basisschoolgroep 6. We maken gebruik van het Kadijk Beachvolleybal Start Systeem.

Voor de talentvolle beachvolleyballers selecteren we spelers die hun toernooien door het gehele land spelen. We werken daarin samen met de Nevobo.

Onze activiteiten in het beachvolleybal starten na de meivakantie en lopen door tot augustus. Met de talentteams organiseren we trainingsweekenden, waarin ook wedstrijden gespeeld worden aan de kust en de eilanden.

We zijn ook betrokken bij allerlei activiteiten die gericht zijn op sporten voor doelgroepen, zoals 50+ of bedrijfsactiviteiten. Zo zijn betrokken bij de revitalisering van het bedrijvenpark de Molenkamp in Borne, waar we ook de medewerkers de mogelijkheid aanbieden van een revitaliseringstraject.

Volleybal

Ook bij het indoorvolleybal zijn er allerlei ontwikkelingen op het gebied van allerlei doelgroepen Naast technische en tactische training is er ruimschoots ervaring om te komen tot een technisch beleidsplan voor zowel jeugd als senioren. Het uitgangspunt van dit soort plannen is het door het NOC/NSF geïnitieerde LTAD-model.

Verder begeleiden wij trainers in de praktijk die bezig zijn met hun opleiding. Het gaat dan om zowel beginnende trainers als gevorderde trainers die een volgende stap willen zetten in hun trainerscarrière.

In de periode september t/m april trainen wij in de zaal diverse jonge individuele sporters in diverse leeftijdsgroepen, zowel jongens als meisjes.

Wij houden de vorderingen van de individuele sporter bij in een sporter volg systeem, door Periodiek de voortgang te meten. In de rapportage worden ook de resultaten van de niet sport activiteiten, zoals school en planning mee genomen.

Fysiek training

Wij begeleiden sporters op het gebied van fysieke training, zowel met behulp van gewichten als programma’s gebaseerd op oefening met gebruik maken van het eigen lichaam. Wij werken samen met gerenoveerde krachttrainers die hun naam gevestigd hebben in andere sporten als het turnen en het schaatsen.