Sportplezier

Allerlei maatschappelijke ontwikkelingen zorgen er voor dat overheid en sportbonden naar elkaar toe groeien. De vele veranderingen zijn niet altijd even positief en leiden soms tot excessen.

Kinderen moeten kunnen genieten van het sporten. Naast bewegen biedt een teamsport zoveel meer. Denk aan samenwerken, het omgaan van weerstand en tegenvallers, maar ook het samen plezier hebben. Sporters moeten leren plannen, worden mondig, leren organiseren. Dat kan enkel binnen een Veilig Sport Klimaat. Dit geldt zowel voor fysieke als sociale veiligheid.

Het NOC*NSF heeft samen met het ministerie van VWS een aantal trajecten opgestart om verenigingen te helpen om tot een Veilig Sport Klimaat te komen. Bekent is de theatershow “wel winnen”, waarin op onnavolgbare wijze de diverse aspecten van sport aan de orde komen.

Inmiddels hebben de sportbonden al deze trajecten omarmd. Zij zijn op dit moment degene die de processen op gang brengen zodat verenigingen gebruik maken van de aanwezige trajecten voor de diverse doelgroepen.

GO Active Sports biedt momenteel 3 verschillende trajecten aan met verschillende doelgroepen. GO Active Sports heeft via een aanstelling bij het NOC*NSF als trajectbegeleiding ervaring opgedaan bij trajecten bij meerdere sporten. Er zijn trajecten uitgevoerd bij de volgende sportbonden:

 • Basketbal (NBB)
 • Gymanstiekverenigingen (KNGU)
 • Hockey (KNHV)
 • Handbal (NJV)
 • Nevobo

We zijn momenteel actief voor 2 sportbonden, KNGU en Nevobo en het NOC*NSF. Het gaat om de volgende trajecten en doelgroepen:

 • TV-sportplezier gericht op gedrag van ouders door de ogen van hun kinderen
 • Sportief Coachen gericht op technisch en bestuurlijk kader met als onderwerpen:
  veilig sportklimaat, gericht op plezier & prestatie, het begeleiden van sporters, afspraken maken, omgaan met ouders en arbitrage
 • Coach de Coach gericht op trainers en leiding van trainingsgroepen
  Opleiden van trainerscoaches; zij begeleiden trainers en leiding op didactisch en pedagogische gebied

Mocht je meer willen weten, maak de eerste stap en vul het contactformulier in. Wij nemen dan z.s.m contact op om tot verdere afspraken te komen.