Opleiding Volleybaltrainer-2 (VT-2):

Time Out’75 te Diepenheim

Op zaterdag 11 november 2017 is de opleiding voor volleybaltrainers voor de licentie VT-2 gestart bij volleybalvereniging Time Out’75 in Diepenheim.

Gedurende 3 maanden worden een 8-tal leden van volleybalvereniging Time Out’75 bijgepraat over de technische aspecten van het volleybal en mogen zij in de praktijk laten zien hoe de technische vaardigheden overgebracht gaan worden op de Diepenheimse sporters.

De workshops vinden plaats op zaterdagmorgen: 11 november, 18 november, 16 december 2017 en 3 februari 2018. De locatie is de sportzaal dr. Quantstraat te Diepenheim. In de voorbespreking werd duidelijk dat men zaterdagsmorgens vroeg, 08.30u wilde beginnen om op tijd klaar te zijn, einde: 11.30u.

Uit de evaluaties van voorgaande opleiding is gebleken dat er naast de workshops meer behoefte is aan begeleiding tijdens de trainingen aan de eigen groep. In de periode tussen de 3e en 4e workshop wordt daar ruime aandacht aan besteed.

VT-2 Enschede

Ook in Enschede is een VT-2 opleiding gepland en wel op de dinsdagavond. De start is op dinsdag 12 december 2017. De andere workshops vinden plaats op 16 januari, 6 februari en 20 februari 2018.

Locatie: sportzaal Vlierstraat te Enschede
Aanvang: 19.00u Einde: 22.00u
Nog 3 plaatsen beschikbaar

VT-2 Twente/Achterhoek voorjaar 2018

In januari 2018 starten en nog dit seizoen je licentie nog halen. In januari 2018 start speciaal voor de regio Twente/Achterhoek een VT-2 cursus. Voorlopig is de locatie op de grens nl. in Haaksbergen. We beginnen op zondagmorgen 21 januari. De andere workshops staan gepland op de zondagen: 18 februari, 18 maart en 15 april 2018

Aanvang: 10.00u Einde: 13.00u
Nog 8 plaatsen beschikbaar

VT-3 Twente & Achterhoek

Begin van het jaar start ook de VT-3 opleiding. Om de reisafstanden voor iedereen aantrekkelijk te houden, vindt deze cursus centraal in het oostelijk deel van de regio plaats. Vooralsnog kiezen we voor een locatie in Haaksbergen.

De VT-3 cursus is meer gericht op het tactische, fysieke en mentale aspecten van de volleybaltraining. De cursus is gericht op het eigen team. Analyseren, jaarplanning, intensiteit en de daarbij behorende fysieke en mentale aspecten komen volop aan bod. De start is op zondag 14 januari 2018. De andere workshops staan gepland op 4 februari, 25 februari, 25 maart, 8 april, 22 april en 13 mei 2018. Hierdoor is er de mogelijkheid om voor de zomervakantie de opleiding af te ronden en met de verkregen kennis het nieuwe seizoen in te gaan.
Nog 6 plaatsen beschikbaar

Aanmelden via mail: info@s-ag.nl of het contactformulier.

Laatste kans voor 2017 op vergoeding vanuit het stimuleringsfonds Nevobo. In de bondsraad van december maakt de Nevobo bekend welke speerpunten er zijn voor het nieuwe jaar 2018.

Beginnerscursus Technische Commissie

Donderdag 14 en 21 december 2017 locatie Eibergen
Aanvang 19.00u Einde: 22.00u

Deze cursus gaat in op de werkzaamheden in het hart van de vereniging; de Technische Commissie. Uitwisseling tussen diverse verenigingen geven de 2 avonnden een extra dimensie. De voorkomende werkzaamheden worden besproken en zonodig in een planning omgezet. Ook wordt er gesproken over de aanstelling van trainers en coaches. De opleiding biedt een basis voor nieuwe TC leden, maar ook een wake-up call en nieuwe inzichten aan bestaande commissieleden.

Aanmelden via mail: info@s-ag.nl of het contactformulier.

Daarnaast heeft Go Active Sports i.s.m. verenigingen de moglijkheid voor het geven van:

NOC*NSF themabijeenkomsten

Lang leve de sportouder doelgroep: ouders
Sportief Coachen doelgroep: kaderleden
Coach de Coach doelgroep: pedagogische / didactische begeleiding trainers

In overleg met de vereniging gaan we op zoek naar de ideale data voor deze interactieve avonden.